VA-keur veiligheidskeuring   

va

Sinds 2003 zijn wij VCA gecertificeerd en tevens keuringsbedrijf. Dit houdt in dat wij de kennis, middelen en bevoegdheden hebben om uw machines deskundig te keuren en te voorzien van een keuringssticker en een certificaat.

 

Mocht er onverhoopt een bedrijfsongeval plaatsvinden kunt u aan de arbeidsinspectie laten zien dat u er alles aangedaan hebt om uw machinepark veilig te houden.

comkeur certificaat

 

Wat zegt de wet over het keuren van machines en apparaten?

In de Arbo-wet is sinds 1998 een artikel opgenomen dat preventieve veiligheid bij machines en apparaten moet bewerkstelligen, de zogenaamde "Richtlijn Arbeidsmiddelen". Daarmee is het periodiek keuren van machines en apparaten wettelijk verplicht geworden.

Niet het keuren is beboetbaar, maar het normbedrag van € 900,- per machine of apparaat. Daarnaast kunnen verzekeringsmaatschappijen, bij het ontbreken van een keuring, aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen.

 

Welke machines en apparaten moeten gekeurd worden?

De wet is hier heel duidelijk in: alle machines en apparaten, die door slijtage als gevolg van gebruik minder veilig worden, moeten periodiek gekeurd worden. Dit zijn er dus heel veel.

Voor iedereen staat veiligheid voorop. Maar het is niet altijd duidelijk hoe veilig uw apparaat (nog) is. Neem daarom geen risico en laat uw machines en gereedschap geregeld keuren door een erkend VA-keur bedrijf. Dit voorkomt ongelukken. Wilt u weten of uw machine of apparaat ook gekeurd moet worden? Neem dan contact met ons op.