Home > Nieuws > Infrarood onkruidbestrijding

Infrarood onkruidbestrijding

14 april 2016

Nieuw bij ons in de verhuur; Adler InraHeater 500E. Het onkruid begint weer te groeien, u hebt nu de mogelijkheid om deze op een duurzame wijze te bestrijden met de Infraheater, geen open vlam, electrisch aangedreven.

 

infra1 infra2

Voordelen van onkruid bestrijden met Infrarood technologie:

Door middel van ADLER Plug and Play principe, geringe opstarttijd.
U gebruikt efficiënt en goedkoop gas, wanneer u in de handel verkrijgbare 11 kg propaanfles (loopmodel InfraHeater) of bij het gedragen model
bij meer dan 1.700 LPG tankstations in Nederland tankt.
Bij temperaturen van 800 – 900º C zijn geen andere middelen voor onkruid bestrijden nodig (zoals bijvoorbeeld water, schuim, enz.)
Voor de productie van infrarood straling worden keramiek platen gebruikt. Deze technologie wordt al meer dan 80 jaar gebruikt.
Thermische onkruidbestrijding met infrarood stralen werkt zowel tegen onkruid als tegen de zaden
Er is geen open vlam – daardoor kunnen de InfraHeaters veelvuldig en nagenoeg op elk terrein tot dicht aan de rand ingezet worden.

infra3 infra4

Hoe werkt het:
De infrarood stralen raken het onkruid. Daardoor barsten de cellen van de plant en stollen de eiwitten. De plant verwelkt binnen 2 à 3 dagen. Door het terrein regelmatig te bewerken en het vernietigen van de zaden wordt het onkruid terug gedrongen en hergroei gereduceerd.

Voordelen van onkruid bestrijden met Infrarood technologie:

Door middel van ADLER Plug and Play principe, geringe opstarttijd. U gebruikt efficiënt en goedkoop gas, wanneer u in de handel verkrijgbare 11 kg propaanfles (loopmodel InfraHeater) of bij het gedragen model bij meer dan 1.700 LPG tankstations in Nederland tankt.
Bij temperaturen van 800 – 900º C zijn geen andere middelen voor onkruid bestrijden nodig (zoals bijvoorbeeld water, schuim, enz.) Bij temperaturen van 800 – 900º C zijn geen andere middelen voor onkruid bestrijden nodig (zoals bijvoorbeeld water, schuim, enz.)
Thermische onkruidbestrijding met infrarood stralen werkt zowel tegen onkruid als tegen de zaden. Er is geen open vlam – daardoor kunnen de InfraHeaters veelvuldig en nagenoeg op elk terrein tot dicht aan de rand ingezet worden.< Terug naar het nieuwsoverzicht